Alle berichten van abuursink

Een herinnering om te koesteren voor Bjorn en z’n vader

Bjorn met klas

[bron: huis aan huis Enschede 05/07/2017]

De kinderen van de Marcellinusschool in Boekelo mochten onlangs een wens in de wensboom op school hangen. Eentje sprong er uit…

Boekelo – De wens van Bjorn Hoenink uit groep 5/6 was nog één keer met zijn vader, die aan MS lijdt, op de tractor te rijden. Helaas bleek dit niet meer mogelijk.

Gelukkig kon Bjorns wens met enige aanpassing tóch in vervulling gaan. Dinsdag bracht Bjorn met zijn groep een bezoek aan het loonbedrijf van opa Hoenink. Bjorn heeft een geweldige rondleiding gegeven. Zijn vader was daarbij aanwezig en genoot er zichtbaar van.

Deze mooie dag pakken ze Bjorn en zijn vader niet meer af. En zijn klasgenoten? Die weten nu precies wat een loonbedrijf is!

 

Zie ook hier de video (bron: TV Enschede):

 

Verhuisbericht

We gaan verhuizen.

Loonbedrijf Hoenink gaat januari 2016 verhuizen naar een nieuwe locatie, omdat er plaats gemaakt moet worden voor de nieuwe N18. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo.

Het nieuwe adres wordt:

Loonbedrijf Hoenink, Badweg 55, NL-7548RX Enschede

IMG_0344

Foto: Bouwbedrijf Stokkers

Merle is op haar hoede voor grote tractoren

donderdag 01 december 2011 | 15:24 (bron: tubantia)
Merle Vossebeld bij Bennie Hoenink in de cabine. foto Tubantia

BECKUM – Terwijl Merle Vossebeld hoog in de cabine van de zelfrijdende veldspuit zit, schreeuwen leerlingen voor het imposante ronkende landbouwvoertuig hun kelen schor. Of ze haar klasgenoten uit groep 6 van de katholieke basisschool De Bleek in Beckum hoort door het gebrul van de motor? Ja dat wel, maar niet luid, antwoordt ze als ze uitstapt.

 Zo leert ze dat bestuurders van grote landbouwvoertuigen moeilijk horen wat er hun omgeving gaande is. Maar, dat is niet het enige: ze leert ook wat berijders tractors en combines wel en niet zien vanaf hun hoge bestuurdersplek.

`Een aanwinst voor het bestrijden van onkruiden in maïs’

(bron : syngentacropprotection)

Jaarlijks spuit loonwerker Bennie Hoenink uit Enschede zo’n 600 hectare maïs. Vrijwel allemaal bij melkveehouders binnen een straal van zo’n 20 km rond het bedrijf. Voor Syngenta deed hij enkele proeven met Calaris. Een breed werkend middel met een krachtige werking tegen een breed scala aan onkruiden waaronder gladvingergras. De resultaten waren prima.

“De melkveehouders bellen mij zodra de maïs gezaaid is. Ik zorg er dan voor dat de benodigde bespuiting op tijd wordt uitgevoerd”, legt Hoenink uit. Voor het spuiten van de percelen maakt hij gebruik van een aangepaste zelfrijder van Agrifac met een werkbreedte van 33 meter. Er is een speciaal injectiesysteem toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat per perceel een wisselend middel te kiezen is, zonder opnieuw de tank te hoeven vullen met een gewenste cocktail. In combinatie met de luchtondersteuning spuit Hoenink met één tank water in willekeurige volgorde 35 ha maïs met verschillende middelen.

Percelen analyseren

De middelen betrekt Hoenink van ForFarmers. De adviseur van deze coöperatie, Johan Kosters, komt bijna wekelijks over de vloer en in het seizoen nog wel vaker. Hoenink: “Vaak bezoeken we samen de percelen en bespreken op basis van de specifieke onkruidproblemen de middelenkeuze en de dosering. Vrijwel altijd zijn de klanten tevreden met het behaalde resultaat.”

Eenvoudig en flexibel

Het herbicide Calaris probeerde Hoenink op verzoek van Syngenta. “Door aan experimenten van gewasbeschermingsfabrikanten mee te doen, ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen”, zegt de loonspuiter. “Bovendien weet ik snel wat wel en wat niet goed werkt. Daar plukken mijn klanten de vruchten van.” Hoenink typeert Calaris als een breedwerkend middel wat eenvoudig en flexibel inzetbaar is.

Van 4 naar 3 middelen

De combinatie van Calaris, Milagro met Dual Gold is volgens de loonwerker vergelijkbaar met traditionele cocktails van 4 middelen. Alleen heeft hij nu aan drie producten genoeg. Hoenink: “Ik heb deze combi onder andere geprobeerd op een perceel waar al bijna 40 jaar maïs wordt geteeld. Alle lastige onkruiden kwam ik daar tegen, ook gladvingergras en naaldaar. De mix met Calaris bleek hier zeer effectief, terwijl andere cocktails duidelijk tekort kwamen. Dat was voor mij het bewijs dat ik Calaris komend seizoen gerust kan inzetten. En ook mijn collega’s kan ik dit nieuwe middel van harte aanbevelen. Laat ze zelf de voordelen van Calaris maar ervaren”, vertelt Hoenink enthousiast.